< All News

Savonlinnan Oopperajuhlat – Operafestival Rocks!

Published on 10th Jan 2017

Share This Article

Kesän päätteeksi Savonlinnan Oopperajuhlat tarjoaa lauantaina 5.8.2017 Olavinlinnassa kello 18 pienimuotoisen hevifestivaalin, jossa esiintyvät suomalaiset hevibändit Amorphis, Stratovarius ja Stam1na – ensiksi mainittu jo toista kertaa.
Stam1nan kitaristi Antti Hyyrynen ennustaa, että Olavinlinna ei tule heidän esiintymisensä jälkeen olemaan entisellään.
”Saamme suuren kunnian soittaa osana Savonlinnan Oopperajuhlia kesän suloisessa loppupäässä. On vaikea kuvitella miten Stam1nan voisi kokea tätä erikoisemmalla venuella.”
Stratovariuksen laulusolisti Timo Kotipelto muistuttaa, että monissa bändin kappaleissa on vaikutteita klassisesta musiikista.
”Mikä onkaan hienompaa, kuin päästä soittamaan Oopperajuhlille powermetallia, vieläpä oikean linnan sisälle!”
Amorphiksen laulusolisti Tomi Joutsen puolestaan muistelee, että edellisellä kerralla muutama vuosi sitten ilmeni joitakin ennakkoluuloja siitä, miten rockmeininki tuollaisessa paikassa oikein toimii.
”Konsertti oli kuitenkin hieno teatraalinen kokemus, ja jopa soundimaailma toimi erittäin hyvin kivisistä seinistä huolimatta. Myös siirtyminen takahuoneen pienestä kivikäytävästä kyyryssä lavalle oli ikimuistoinen kokemus ja muistutti siitä, että samalla tavalla ne oopperan isot tähdet ovat lavalle ryömineet.”

*/ ?>